Der er få ting, der dufter og smager så meget af dansk sommer som hjemmelavet hyldeblomstsaft. I Madkammeret elsker vi at lave det selv – ikke kun fordi det smager fantastisk, men fordi det også giver os en anledning til at nyde naturen, sænke tempoet og mærke årstiden helt tæt på, sammen som kollegaer.
Her får du et indblik i, hvordan vi laver vores hyldeblomstsaft fra bunden – lige fra blomstersankning til den færdige, drik på flaske.
Prøv dig frem med opskriften på vores hyldeblomstsaft
2 l hyldeblomstsaft
- 30 – 40 skærme hyldeblomst
- 2 økologiske citroner
- 1,5 l vand
- 1 kg økologisk rørsukker
- 50 g citronsyre
- Pluk nyudsprungne hyldeblomster (på en tør dag) – rens/ryst dem for dyr og klip så meget stængel af som muligt (Undgå at skylle dem)
- Skyl citronerne og sær dem i tynde skiver
- Bring vand og sukker i kog i en stor gryde, og rør til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og rør citronsyren i.
- Kom hyldeblomster og citronskiver i den varme sukkerlage. Dæk gryden til med låg eller et rent viskestykke og lad den stå køligt i 3–4 dage. Rør gerne en gang om dagen.
- Si saften gennem et rent klæde eller et fint dørslag. Hæld den på skoldede flasker og opbevar dem køligt.
- Saften blandes med kold vand eller danskvand efter eget ønske til styrke.Holdbarhed:
Uåbnede flasker holder sig ca. 3 måneder i køleskab. Du kan også fryse saften i portioner for endnu længere holdbarhed.
Velbekomme