Æblemand kom indenfor

V elsker frugt fra Danmark! og vi er stolte af vores samarbejde med Bent fra Karensminde Frugtplantage. Her, i det smukke kystnære landskab udenfor Odder høstes frugt med omtanke for naturen, og vi får leveret æbler, pærer og andre sæsonfriske råvarer af højeste kvalitet direkte fra plantagen til vores køkken.

Bents passion for smag, kvalitet og kærlighed til håndværket passer perfekt til Madkammerets værdier. Når vi bruger frugt fra Karensminde, kan vi sikre, at vores kunder får produkter, der både smager bedre og er dyrket med respekt.

Ved at støtte lokale producenter som Karensminde bidrager vi til at holde håndværkstraditioner i live – og samtidig får vi de friskeste råvarer, som danner grundlag for vores menuer og specialiteter.

Vi glæder os til at dele mange smagsoplevelser fra Karensminde Frugtplantage med jer

Prøv dig frem med opskriften på farmors bagte æblekage

1 kage af ca 30 x 30 cm

  • 330 g dansk smør
  • 330 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg (m/L)
  • 150 g mælk
  • 330 g hvedemel
  • 17 g bagepulver
  • 650 g friske Karensminde æbler
  • Ovnen tændes på 180 grade varmluft.
  • Æblerne, skæres i både på ca 1 cm – og bages i 5 min. (Afkøles herefter)
  • Det dejlige danske smør, sukker & vanilje piskes luftigt og hvidt hved højeste gear på en røremaskine.
  • Æg tilsættes det piskede sukkersmør – efterfulgt af mælk
  • Hvedemel og bagepulver blandes.
  • Piskeriset udskiftes med “spanden”/K krogen.
  • Melblandingen røres i.
  • Når massen er ensartet tilsættes de letbagt æbler.
  • Massen kommes i et ovnfad på ca. 30 x 30 cm beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35-40 min.
  • Tjek med en tandstik.Serveres gerne med kold creme fraiche

    VELBEKOMME

Vil du høre mere? Ikon