Asparges er en af vores helt store favoritter i køkkenet, sæsonen er kort med spræng fyldt med vidunderlige smagsoplevelser. De fleste kender aspargesen fra dåsen, som jo har sin sæson hele året. Denne bruger vi selfølgelig også, men vi foretrækker helt klart de nye og friske, uanset om de er grønne, hvide eller lilla.
Sæsonen løber at efter vejret fra start maj til sankt hansbålet tændes. Flere gange om ugen får vi i denne periode besøg af vores søde leverandør Niels fra Samsø Torv. Han henter selv de friske asparges om aftenen og leverer dem helt dugfriske den efterfølgende dag – Ja nogle gange tar vi faktisk selv en tur til Samsø færgen i Hou og henter dem.
Prøv dig frem med opskriften på vores dampede hvide asparges
Forret til 2 personer
- 6 flotte hvide Samsø asparges
- 3 dl vand
- 1/2 tsk sukker
- 1/4 tsk salt
- 50 g smør
- 80 g håndpillede rejer
- Lidt god hjemmerørt mayonnaise
- Frisk dild
- Frisk citron
- Skræl de nye Samsø asparges grundigt og knæk et lille stykke af bunden.
- Hæld vand, smør, salt og sukker i en bred lav gyde eller pande med låg. Og lad det koge op.
- Når smørvandet koger kommes asparges i og koges i 2-3 min.
- Aspargesene tages op af vandet.
- Fjern låget fra gryden og lad vandet koge 98% væk så du til sidst har en skøn smør/sukker “sirup” tilbage.
- Sving aspargsene rundt i sirupen og tag dem af igen.
- Nu anrettes de dejlige nye asparges, toppes med lidt god majo, håndpillede rejer, dild, en citronbåd og et kværn frisk sort peber.Velbekomme